• hekkerij@gmail.com
  • 06 28923916

Schapenhekken

Drie typen schapenhekken

Er zijn drie typen schapenhekken leverbaar. Engelse schapenhekken (kastanjehout), Frans schapenhekken (kastanjehout) en schapenhekken van hazelaarhout.

Franse schapenhekken zijn wat strakker dan de Engelse variant. Ook is de latafstand bij de Franse schapenhekken in meer maten leverbaar. Schapenhekken van hazelaar lijken wat betreft uitstraling op Engelse. Kastanjehout is duurzamer dan Hazelaarhout. Hazelaarhouten-schapenhekwerk is goedkoper.

De schapenhekken dienen als mooie afrastering. Wordt gebruikt bij de omheining van dierverblijven (kippen, schapen enz.) maar ook ter verfraaiing van de tuin of moestuin. Dit hekwerk is gemaakt van latten van kastanjehout. Leverbaar in diverse latafstanden en de hoogten. De meest gangbare maten zijn meestal op voorraad. Afwijkende maten zijn, vaak op korte termijn, te bestellen.

De Hekkerij levert ook mooie bijpassende kastanjehouten palen. Kastanjehout heeft een hoge duurzaamheid. Het hekwerk kan bevestigd worden met schroeven of krammen. De Hekkerij levert, desgewenst, de bijbehorende schroeven. Deze schroeven zijn voorziet van een zelfborende punt, zodat de kastanjelatten niet splijten.

Het hekwerk hoeft niet behandeld te worden en vergrijst na verloop van tijd.

 

Plaatsing en/of bezorging is ook mogelijk. Voor doe-het-zelvers heeft de Hekkerij handige plaatsingstips.

Bijbehorende hekjes/poortjes zijn ook leverbaar,  klik hier…

Bijbehorende palen, klik hier…

Voor de prijslijsten, klik hier…

Pas deze pagina aan.

schapenhekkenschapenhekkenschapenhekken


De Hekkerij, specialist in ambachtelijk houten hekwerk