• hekkerij@gmail.com
  • 06 28923916

Schapenhekken

Twee typen schapenhekken

Er zijn twee typen schapenhekken leverbaar. Engelse schapenhekken (kastanjehout), Frans schapenhekken (kastanjehout)  

Afstand tussen de latten: 4-5  cm   of 8-9 cm. 

Franse schapenhekken zijn wat netter dan de Engelse variant.  Frans hekwerk is ook wat puntiger dan het afgeknotte Engelse hekwerk. Bij het Franse hekwerk zijn de latjes iets rechter en  z.g.a. allemaal met de bolle kan naar buiten gericht, en bij het Engelse meer willekeurig. De gevlochten draden zijn bij Engels en Frans van vergelijkbare kwaliteit.

Er is ook Schapenhek van hazelaarhout  in de handel. ( niet bij De Hekkerij)  Het lijkt qua uiterlijk veel op het Engelse hekwerk. Hazelaarhout is echter véél minder duurzaam dan kastanjehout, gaat minder lang mee  en daarom ook goedkoper.  Helaas wordt het in de handel  soms toch onder de noemer schapenhek en “kastanje” verkocht.

De schapenhekken dienen als mooie afrastering en worden gebruikt bij de omheining van dierverblijven (kippen, schapen, hond enz.) maar ook ter verfraaiing van de tuin of moestuin. Dit hekwerk is gemaakt van latten van kastanjehout. Leverbaar in diverse latafstanden en de hoogten. De meest gangbare maten zijn meestal op voorraad. Afwijkende maten zijn, vaak op korte termijn, te bestellen.

De Hekkerij levert ook mooie bijpassende kastanjehouten palen. Kastanjehout heeft een hoge duurzaamheid. Het hekwerk kan bevestigd worden met schroeven of krammen. De Hekkerij levert, desgewenst, de bijbehorende schroeven. Deze schroeven zijn voorzien van een zelfborende punt, zodat de kastanjelatten niet splijten.

Het hekwerk hoeft niet behandeld te worden en vergrijst na verloop van tijd.

 

Bezorging door heel Nederland  mogelijk.  Voor doe-het-zelvers heeft de Hekkerij handige plaatsingstips en afbeeldingen.

Voor plaatsing van het hekwerk kunnen wij u eventueel ook doorverwijzen naar een ervaren hoveniersbedrijf in onze regio.

Bijbehorende hekjes/poortjes zijn ook leverbaar,  klik hier…

Bijbehorende palen, klik hier…

Voor de prijslijsten, klik hier…

Pas deze pagina aan.

schapenhekkenschapenhekkenschapenhekken


De Hekkerij, specialist in ambachtelijk houten hekwerk