• hekkerij@gmail.com
  • 06 28923916

Engels Schapenhek

Engels schapenhek

Engels schapenhek

Het Engels schapenhek wordt in Engeland gemaakt van duurzaam kastanjehout en is gewikkeld met  dubbele draden. Bij het Engelse schapenhek zijn de punten er met de hand met een kapmes aangekapt met als resultaat een minder spitse punt dan bij het Franse hekwerk. Het hout is gemiddeld iets grilliger van vorm dan bij het Franse schapenhek, maar doet in kwaliteit niets onder voor het Franse kastanjehout.

De verschillende maten van het Engels schapenhek: 8 – 10 cm. (meeste gangbaar), 4 – 6 cm. De rollengte bedraagt ca. 10 m. Voor de smalle latafstanden bedragen de rollengten 5 m. Leverbaar in de volgende hoogtematen: 0.60 / 0.90 / 1.05 / 1.20 m. (rol ca. 10 m. lang) / 1.50 / 1.80 m. (rol ca. 5 m. lang).

Voorbeelden van Engels schapenhek

Engels schapenhek

Engels schapenhek

Engels schapenhek

frans schapenhek met de kudde van Benneveld

Engels schapenhek met een smalle latafstand

Engels schapenhek

Engels schapenhek

Plaatsing en/of bezorging is ook mogelijk.

Een bijbehorende hekjes/poortje/looppoort voor het schapenhek is ook leverbaar,  klik hier…

Bijbehorende palen, klik hier…

Voor de prijslijsten, klik hier…

Engelse schapenhek wordt gebruikt als afrastering van een erf, tuin of dierverblijf (kippen, schapen, geiten, hond enz.). Het wordt ook vaak gebruikt als omheining van een moestuin. Bloemen, klimop enz. groeien gemakkelijk tegen dit hekwerk aan.

Bij plaatsing wordt het hekwerk aan kastanje of robiniapalen bevestigd door middel van krammen en/of rvs schroeven. Onderlinge paalafstand ca. 150-200 cm. Belangrijk is dat daarbij de hoek en eindpalen stevig staan en eventueel voorzien zijn van een schuin geplaatste schoorpaal zodat het hekwerk er voor een mooi resultaat strak langs getrokken kan worden. De rollen kunnen onderling gekoppeld worden door de draaduiteinden om de eerstvolgende lat te draaien. Eventueel kunt u een lat verwijderen voor voldoende draadlengte.


De Hekkerij, specialist in ambachtelijk houten hekwerk