• hekkerij@gmail.com
  • 06 28923916

Frans Schapenhek

Frans schapenhek

Frans schapenhek

Frans schapenhek heeft gemiddeld iets rechtere latten dan Engels schapenhek. De punten zijn spitser en strak gezaagd. De draden zijn iets stakker gedraaid en er zitten geen nietjes over de onderste draad zoals soms wel bij Engels rasterwerk. Dit hekwerk heeft een gegalvaniseerde dubbele draad.

Frans schapenhek heeft meedere maten; wat betreft hoogtes en wat betreft latafstanden.
Het is leverbaar in drie latafstanden; 2-3, 4-5 en 8-9 cm.
Hoogtematen: 0.50 /0.80 / 1.00 / 1.20 m. (rol ca.10 m. lang) 1.50 / 1.75 / 2.00 m. (rol ca. 5 m. lang).

Voorbeelden van Frans schapenhek

Frans schapenhek

Frans hekwerk rondom een filter voor een zwemvijver

Frans schapenhek

Frans schapenhek, foto gemaakt door Frank Dalemans

Frans schapenhek

Frans schapenhek

Frans schapenhek

Frans schapenhek, horizontaal geplaatst

Bijbehorende hekjes/poortjes voor het schapenhek zijn ook leverbaar,  klik hier…

Bijbehorende palen, klik hier…

Voor de prijslijsten, klik hier…

Frans schapenhek wordt onder andere gebruikt als afrastering van een erf, tuin of dierverblijf (kippen, schapen, geiten, hond enz.). Het wordt ook vaak gebruikt als omheining van een moestuin. Bloemen, klimop enz. groeien gemakkelijk tegen dit hekwerk aan. Het hekwerk wordt gemaakt van gekloofde kastanje latten afkomstig uit duurzame kastanjebossen in Frankrijk. Na het kappen lopen de stronken van de kastanje bomen weer uit en vormen uiteindelijk weer een compleet bos. Het rasterhekwerk wordt in Frankrijk gemaakt en aan de Hekkerij geleverd.

Bij plaatsing wordt het hekwerk aan kastanje of robiniapalen bevestigd door middel van krammen en/of rvs schroeven. Paalafstand ca. 150-200 cm. Belangrijk is dat de hoek en eindpalen stevig staan en eventueel voorzien zijn van een schuin geplaatste schoorpaal zodat het hekwerk, voor een mooi resultaat, er strak langs getrokken kan worden. De rollen kunnen onderling gekoppeld worden door de draaduiteinden om de eerstvolgende lat te draaien. Eventueel kunt u een lat verwijderen voor voldoende draadlengte en kunt u de eerste lat van de nieuwe rol invlechten in de ontstane opening.

Vervoer en opslag, Let Op!

Op een gloednieuwe rol kastanjeomheining zie je soms bruine plekken op het ijzerdraad. Roest is het allerminst, want de ijzerdraad is perfect gegalvaniseerd. Hier gaat hier om looizuur dat uit het hout is gekomen, vaak na een regenbui. Maar wat is precies de functie van deze stof?

Beschermend
Looizuur is in de eerste plaats een stof die ernstige beschadiging door schimmels, insecten of bacteriën tegenhoudt. Het is met andere woorden een natuurlijke verduurzamer en beschermer. Je kan kastanjehout daarom bijvoorbeeld rechtstreeks in de grond plaatsen. Bovendien beveiligt looizuur ook tegen dieren die aan het hout willen knagen. Looizuur heeft namelijk een bittere smaak. Daarom wordt kastanjehout zeer vaak gebruikt om een paarden- of schapenomheining mee te plaatsen.

Zuur hout
Looizuur duikt vaak op wanneer vocht of regen op het hout komt. Uiteindelijk zie je dan de bruine of zwarte vlekken ontstaan op het hout en rond de draden.
Het spoelt als het ware uit het hout. Er kunnen op die manier ook hardnekkige bruine vlekken op uw verharding/terras ontstaan. Na een tijdje verdwijnen deze looizuursporen.
Hetzelfde gebeurt met gegalvaniseerd metaal zoals de draden, het hang en sluitwerk en soms ook de aanhanger waarmee het hout vervoerd wordt. Ook daar verdwijnt het weer vanzelf of u verwijdert het met een sopje.

Het plaatsen van het schapenhek

Het plaatsen van het schapenhek

Voor de doe-het-zelvers heeft de Hekkerij handige plaatsingstips.


De Hekkerij, specialist in ambachtelijk houten hekwerk